امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله درباره هنر رمانتیک

مقاله درباره هنر رمانتیک دسته: صنایع دستی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28

مقاله درباره هنر رمانتیک 28 صفحه ، قالب Word قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

توضیحات:

مقاله درباره هنر رمانتیک 28 صفحه ، قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

مقدمه
برای فهم تغییرات ما با ید به زیر سطح اشیا و حوادث بنگریم و بكوشیم آنچه را كه در ذهن مردم روی می داد و می گذشت پیدا كنیم زیرا عمل و اقدام به آن صورت كه ما آن را می بینیم خود نتیجه ای از مجموعه ی افكار و شهوات ، تعصبات و خرافات ، امید ها و ترس هاست و هرگز هیچ اقدام و عملی را نمی توان به تنهایی و بدون توجه به عللی كه به آن عمل منتهی شده است فهمید . توفان تغییرات بزرگی كه در اروپا و سایر ممالك رخ داد در قرن 17 و 18 موجب رشد ناسیونالیسم و عقل و خرد شد و مردم دیگر پایبند به اعتقادات كوركورانه نبودند . از قرن 16 تسلط كلیسا كمرنگ تر و بی اهمیت شمردن مذهب در مردم ایجاد شد . با ظهور و رواج صنایع جدید و پدید ماشین های بزرگ دلیلی بر این بود كه دین كمرنگ تر جلوه كند و توجه مردم بیشتر به مسائل اجتماعی و اقتصادی جلب شود . ولتر می گوید : " شخصی كه مذهبی را بدون سنجش و آزمایش قبول می كند همچون گاوی است كه خودش را به زیر بار می دهد" .
رمانتیسسم از تحول روحی انسان های اروپایی آغاز د و تعریف آن راه و روش یا جهتی عقلانی است كه بسیاری جنبه ها مانند ادبیات ، نقاشی ، موسیقی ، معماری ، نقد گرایی و تاریخ شناسی در تمدن را توصیف می كند و از قرن 18 تا اواسط قرن 19 به طول می انجامد و شكوفایی آن نیز بین سال 1800 تا 1840 است اصطلاح رمانتیك بنابر نظریاتی از واژه ی رمانس گرفته شده به معنی داستان های بلند با قهرمان احساساتی و افسانه های قرون وسطایی رمانتیسم ابتدا به مثابه یك جریان فكری در زمینه ی ادبیات، نمایش و فلسفه شكوفا شد. پایه های اصلی رمانتیك را احساس و شور تشكیل می دهند. انسان گرایی، فردگرایی و ارتباط ذهنی از طریق بیان احساسات در رمانتیسم جایگزین عقل و فردگرایی باروك و رنسانس شد. از خصوصیات این دوره اهمیت به زیبایی ها ی طبیعت و وحدت و جودی آن با روح، تمجید احساسات بدون منطق و دلیل ،احساس بدون درك و فهم ،روی آوردن به سوی نفس خویشتن (personality) و حالات او و قوه ذهن او كه ناشی از علاقه آنها به وجود بی كران و اشتیاق برای دستیابی به اوست ، جستجوی حقیقت با توسل به آموزهای مذهب كاركردن با افراد بالغ و شخصیت های قهرمانی بدون توجه به شكل و شمایل آنها ، متمركز شدن روی نفس و جنگ درونی آن ، تاكید بر قوه ی تخیل و تصور برای بالا بردن تجربیات و واقعیات روحانی و معنوی ،علاقه و توجه به مبدا فرهنگ قوم و محل و سنت آنها و ملی گرائی ، توجه به قرون وسطی ، تمایل به سوی چیزهای بیگانه عجیب و غریب و مرموز و خارق العاده بود.
دیدگاه جدید نسبت به هنرمند به صورت یك فرد خالق متعالی كه روح احساس مخلوق آن بسیار مهمتر از قوانین سخت و روش های سنتی قدیم است.
رمانتیك ها در برابر واقعیت موضعی نا استوار داشتند و بر حسب جریان های زمان به جهت های متضاد كشیده می شدند.
یكی از اعتقادات رمانتیك ها این بود كه هویت واقعی فرد در وجود خودش است و جستجوی برای هویت شخص را در آثار هنری و زندگی او می فهمیدند.
فكر ناسیونالیسم از ابتدای دوره رمانتیك خلاف دوره كلاسیك در فكر هنرمندان بود و همچنین ،رد قوانینی كه مشخصه دوران كلاسیك بودند مانند نظم، آرامش ، هارمونی ، تعادل ، ایده آل گرایی و عقل گرایی.
در نقاشی از رنگ های تابناك و سوزنده ، مضمون متعارف، چهره عادی ، عشق به طبیعت و بروزاتش توجه می شد .
در دوره رمانتیك بالاترین ارزش در هنرها را به موسیقی دادند . نووالیس می گوید :" باید چنان نوشت كه انگار قطعه موسیقی می سازیم یا جان ما برای درك موسیقی باید اثیری شود".
فلسفه هنر رمانتیك
هگل تاریخ هنر را بر 3 پله استوار می داند : 1- هنر نمادین : در این هنر درون مایه اندیشگون و روحانی نتوانست بر عنصر حسی چیره شود و فقط اشاره ای به آن می توانست باشد معماری كاملترین هنری كه درون مایه و شكل آن را نشان می دهد.
2- هنر كلاسیك : همخوانی درونمایه اندیشگون با عنصر حسی و یگانگی شكل و محتوی از ویژگیهای این هنر است در هنر نمادین انسان غایب است و توجه به خدایان است خدا برتر از انسان است و برای اشاره به آن نیازی به انسان نیست اما هنر كلاسیك توجه به انسان دارد خدایان منش و خواست های انسانی دارند روح محدود در غالب یك بدن جای می گیرد خصوصیات این هنر در مجسمه سازی بیشتر نمایان می شود.
3- هنر رمانتیك : كه در آن جسم انسانی محدودتر از بیان امر مقدس و متعالی است و هر شخص در بهترین حالت بیانگر تكامل روح خویش است و نه نماینده امری كلی و اخلاق جمعی جدال ها و درام ها پیكار ها ی فردی هستند و نه جنگ هایی میان بینش های ژرف تر و همگانی تر (برخلاف دوره كلاسیك). روح رمانتیك در بازگشت به خود، خود را باز نمی یابد كه هگل آن را در قالب كلام ، "پاره پاره شدن" تعریف می كند هنرمند تلاش می كند به سوی لایتناهی مطلق برود و هرچه پیش می رود نمی رسد و ناچار بازگشته به دنیای جسمانی توجه می كند .
هنر رمانتیك از آگاهی هنری به آگاهی دینی می رسد چون با هنر، بیكرانی روح بیان نشد به دین روی می آوریم . نقاشی، موسیقی و شعر هنرهای رمانتیك هستند. موسیقی از همه این هنرها پیش تر می رود و مكان و ابعاد را نفی می كند. هنری به طور ناب ذهنی كه در آن مورد Objective به طور كامل حذف می شود. در شعر نیز همینطور است. ضمن اینكه تداوم و حضور هر عنصر مادی از میان می رود.
ما بین دو دنیای ظاهر شده و دنیای درونی قرار داریم و این فاصله كه ما در آن هستیم شكافی بین دنیای پدیدار و جهان چیزهای در خود است و ما تنها با هنر می توانیم از این فاصله بگذریم و نه با نیروی خرد ورز ذهن و آگاهی بل با شهود هنری و نبوغ ،هنرمند به یاری نبوغ لحظاتی از این مطلق و دنیای نهانی را می بیند و از آن برای ما خبر می آورد و ما با دیدن اثر هنرمند برای لحظاتی كوتاه از این وحدت با خبر می شویم.
رمانتیك ها توجه به وجود بیكران كردند و تمام تلاششان حاصل اشتیاق برای دستیابی به آن بود، روح یا مطلق حقیقی از دنیای روحانی زاده شده و ایده هنری از روح آن خبرمی دهد و خدا به معنای كلیت در بر گیرنده ی همه چیز در قالب ایده مطلق بیان می شود.
توجه هگل به یزدان شناسی با اندیشه ی او درباره اینكه جستار اصلی فلسفه خداست كاملا آشكار می شود و او به رابطه ی میان بی كران و كرانمند و یا میان خدا و موجودات می پردازد ایده باوران نیز به نسبت بین بی كران و كرانمند از نوع نهفتگی منطقی باور داشتند و ایده و هستی كرانمند را در هستی بیكران می گنجاندند (نسبت خدا و جهان) در ایشان گرایش به اسطوره بسیار زیاد بود. بنابراین میان جنبش های رمانتیك گونه ای پیوند معنوی وجود دارد .
رمانتیك ها در برابر فلسفه روشنگری به بزرگداشت قدرت تخیل آفریننده و نقش احساس و بینش می پرداختند و همه تاكیدی بود بر رشد آزادانه و كامل شخصیت انسانی یعنی تكیه بر اصالت هر فرد انسانی نه بر آنچه تمامی مردمان در آن هم بهره اند.
برداشت كانت این است كه درباره حقیقت نمی توان دانشی نظری به دست آورد ولی نظریه های زیادی درباره شی در ذات خویش داده و همینطور از نظر شلینگ زیبایی طبیعی پایینتر از زیبایی هنری قرار دارد زیرا هنر، ذهن و طبیعت را به هم پیوند می زند و یكی می كند همینطور زائیده ذهن آدمی یا روح subjective است و محصول ذهن انسان اما در عین حال با آگاهی كامل هنرمند نمی باشد بلكه نتیجه كاركرد ذهنی اوست كه خودش كاملا خبر ندارد و تسلطی هم بر آ ن ندارد و تحت تاثیر نیروی الهام چیزی می آفریند كه فراتر از آگاهی اوست و بیانگر روح زمانه است.
آخرین ویژگی كه به آن می پردازیم فقدان دقیق پیام است. هگل در این باره می گوید :"اثر هنری كه صرفا بخواهد همان چیزی را بیان كند كه بیشتر در اندیشه وجود داشته هیچ ارزشی ندارد".در پایان می توانیم عقیده ی یك هنرمند رمانتیك را درباره هنر اینگونه جمع بندی كنیم. هنر تلاشی است برای درك و شناخت فضا و وجودی بی كران كه در كلام نمی گنجد و دریافت آن تنها از طریق حس می باشد و این احساس چون زائیده روح هنرمند است به عبارتی از وجود درونی هنرمند خبر می دهد كه این ویژگی در كلمه فردگرایی تفسیر می شود و در عین حال چون روح هنرمند متاثر از روح جامعه دورن خودش است فلسفه هنر رمانتیك به عبارتی تلفیقی است از شناخت روح انسان به صورت فردی و جامعه شناسی .

توجه به تاریخ و قرون وسطی
در هنر رمانتیك مضامین وابسته به قرون وسطی و مسیحیت و خاور زمین یا دیگر دورآبادهای افسون زده، از مضامین اساطیری ، شرك پرستی و قهرمانی هیجان انگیزتر و هنرمندانه تر شمرده می شد. حتی معماری رمانتیك در حال و هوای بازگشت به قرون وسطی به پویش در پی ایجاد شوری به سوی عالم خیال و ایمان متعالی همچنان كه التجابه دور آبادی افسانه ای و افسون انگیز افتاد و حاصل آن احیای معماری گوتیك بود باضافه اقتباس كمی از معماری خاور زمین .(ساختمان پارلمان انگلیس در لندن از چارلز بری و پیوجین: معماری گوتیك)
و...

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله درباره هنر رمانتیک , دانلود مقاله درباره هنر رمانتیک , تحقیق هنر رمانتیک , تحقیق در مورد هنر رمانتیک , کار تحقیقی هنر رمانتیک

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر